Google için SSL Sertifikası Ne Kadar Önemli





Google için güvenlik önceliklidir. Google internet kullanıcılarının sadece güvenli (https://.....) internet sitelerine ve mobil uygulamalara erişim sağlar. Web Sitesi sahipleri ve seo danışmanları maliyetlerden şikayet ederek Güçlü bir SSL almaktan kaçınmakta daha ucuz ve güvenlikten yoksun ama adı X SSL sertifikası ????? olan ürünleri tercih etmekteler. Bu küçük maliyetten kaçmak onları kısa vadede kazançlı gibi gösterebilir. Google ın 2014 yılında ipucu olarak verdiği bilgiler bu web sitelerin hazin sonunu hazırlamakta olduğunu gösterdi. Bu durum sitelerine seo yani arama motoru optimizasyonu yaptıran web sitesi sahiplerinin ödüllendirileceği anlamına da geliyor. 




Geçtiğimiz aylarda yapılan son güncellemeden sonra Google' ın sıralama sonuçlarında SSL sertifikası güçlü web sitelerine öncelik vermesi kaçınılmaz olarak gerçekleşmeye başladı. Hatta SSL sertifikası olmayan sitelere giriş güvenli değildir uyarısını tüm Chrome kullanıcıları görmeye başladı.


Google son bir kaç aydır yeni algoritması gereği sadece güvenilir sitelere öncelik vermeye başladı. Google bu nedenle https:// ile başlayan web alanlarını artık http:// olanlara tercih etmeye başladı.

Bu tercih güvenli bağlantı (https://...) setifikası olan siteleri  diğer sitelere oranla daha fazla yer vereceği ve sıralamalarının yükseltileceği anlamına geliyor. Bu sitelerde Seo' da yapıldıysa yükselişlerine %5 civarında katkı sağlayabileceği anlamına geliyor.

Öte yandan web siteleri nin 2012 ortalarında başlayan mobil uyumlu / responsive olmaları konusundaki agoritma değişikliğinin kesinleşmesi ve öncelikli siteler olarak güncelleme yapması, SSL Sertifikası olan güvenli web siteleri ' nin yapılma zorunluluğunu çoğu web sitesi sahibi ve sözde  olan kişilerin yanlış bir yolda oldukları gerçeğini gözler önüne seriyor.

Sonuç olarak web sitesi sahiplerinin veya seo danışmanları ' nın SSL sertifikası geçiş yapmalarını, sitelerinin güvenlik açıklarını kapatmaları ve ziyaretçilerinin güvenliğini ilk sıraya getirmeleri gerekliği yönünde tavsiyelerde bulunduğumuzu önemle belirtmek istiyoruz.

Ssl serfikası nedir.? Güvenli web sitesi için neler yapılmalıdır yazımızı da inceleyebilirsiniz

Yorumlar