Google için SSL sertifikası olan web sitelerine öncelik verecek

Google için SSL sertifikası olan web sitelerine öncelik verecek


    HTTPS protokolünü kullanmak web sitelerinin güvenli veya güvensiz site olarak düşünüldüğünde yani kullanıcıların siteye girip girmeme konusunda kararlarını etkileyen önemli bir etken olmaya başladı.Bu konuyu önceki yazımız https://barizemedya.blogspot.com.tr den detaylarını öğrenebilirsiniz. SSL sertifikası türüne göre sitenin hangi konuda güvenli olduğunu sitenin URL sinde bu bilgiyi veriyor. Eğer sitenizde SSL sertifikası yoksa mevcut olan URL http:// olarak geçiyor.
















SSL sertifikaları eklendiğinde önceleri http://www.barizemedya.com/arama-motoru-optimizasyonu-seo/ olan URL/web adresimiz https://www.barizemedya.com/arama-motoru-optimizasyonu-seo/ olarak değiştirilmiş oldu. Google' ın bir önceki yazımızda da https://barizemedya.blogspot.com aktardığımız gibi ipucu olarak verdiği bu bilgi 2016' nın sonlarında güncelleme olarak gerçekleşti.



 siğimiz gibi kimliklerini doğrulor ve sunduğu korunaklı sayfalarla kullanıcıların aklında güvenliklerine dair soru işareti kalmaması veya en aza inmesini sağlıyor. Eskiden beri SSL sertifikalarını sadece büyük servisler ve e-ticaret ya da ödeme sayfasına sahip olan internet siteleri tarafından kullanıyordu. Görünen o ki, yakın gelecekte ödeme sayfasına sahip olmasanız ve kuru kuruya bir blog olsanız da SSL sertifikası kullanıp HTTPS’e geçmeniz gerekecek.
Eğer siz de hala HTTPS’e karşı mesafesini koruyan kullanıcılardansanız, HTTPS’e geçiş yapmamanız durumunda muhtemelen sahip olacağınız bu 4 dezavantajla şimdiden tanışıp kaynaşmaya başlayabilirsiniz;

Yorumlar