Seo Nedir ? Arama Motoru Optimizasyonu Nedir 2021 - Barize Medya

Seo Nedir ? Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

Seo ''arama motoru optimizasyonu'' demektir. Daha iyi bir anlatımla, arama motorunda müşterilerinizin yapmış olduğu aramalar da web sitenizin rakiplerinizden daha iyi bir sıralama elde etmesi için yapılan site içi ve dışında yapılan iyileştirme işlemleridir.

Web siteniz arama motorlarının sonuçlarında ne kadar iyi sıralama alırsa müşterilerinizin size ulaşma potansiyeli o kadar artar. Sitenizin içerikleri yapılacak bu iyileştirmeler açısından önem kazanır. Dolayısıyla müşterilerinizin sitenize gelme sebebi bir hizmet alımı veya e ticaret siteniz varsa ürün alımıdır. Sıralamalarda ön planda olmak size müşteri kazandırmak için yapılan hizmetlerin toplamıdır.


SEO sitenize nasıl fayda sağlar?

Web de en yaygın olarak kullanılan arama motorları Google, Yandex, Yahoo, Bing ve gibi arama hizmeti veren servislerdir. Bunların içerisinde en yaygın olarak kullanılanı da Google' dır. Google mevcut internet ağını düşündüğümüz de dünya da en çok kullanılan arama motorudur. Arama motorları internet üzerinde ki ağları tanımamak için çeşitli programlar bütününü kullanır. Bu programlar onları yapanların belirlediği algoritmalara göre çalışır. -------
içeriklerinde bulunan bilgilere kısaca ve ulaşabilmenin yolu diyebiliriz. Seo yaptıran şirketler yaptırmayan şirketlere göre daha fazla potansiyel müşteriye günün her saatinde kolayca ulaşabilir.


Hal böyle olunca Seo daha fazla önem kazanmaktadır. Google uyumlu bir SEO yapılması diğer arama motorlarına göre avantaj sağlamakta. Bunun en

önemli nedeni kullanım oranları. Yandex % 5, Bing %5 ve Google % 90' lık bir oranda pazarda lider

konumunda.

Yandex, Bing' in tüm arama alt yapısını üstlenmesi bile google' ın pazarda ki üstünlüğüne dem

vuramamış olsa gerek.

Biz burada bunları yazarken rakipleriniz bir adım önde olabilir. Seo işlemine başlamış olabilirler.

Rakiplerinizden bir adım olmak için Google uyumlu Seo' yu tercih edin, rahat edin.

Yorumlar