Web Sitenizin Sıralamasını Yükseltmenin 5 Yolu

Web Sitenizin Sıralamasını Yükseltmenin 5 Yolu
Birazdan size vereceğim ipuçlarını uygulayarak web sitesi' nin organik aramalardaki sıralamasının yükselişini izleyin.

1.  İçeriklerinizi Beklemeden Yayınlayın

Benzersiz ve Kaliteli içeriğin yerini hiçbir şey tutamaz. Kullanıcı için özel olarak oluşturulan kaliteli içerik sitenizin alaka düzeyinin gelişmesine katkıda bulunur. Bu katkı web sitesi' nin trafiğine doğrudan etki eder.

Her sayfa da bir anahtar kelime grubu için etki alanı oluşturun. Sayfada en az 1 – 2  defa paragraf yapın ve paragrafları gruplama yaparak kapatın. Bu paragraf grubunu 2 – 4 defa daha tekrarlayın. Google’ a sadece bir yazılım gözüyle sakın bakmayın. Google Mühendisleri onu sürekli olarak geliştirirler bunun sonucu olarak kullanıcılara en doğru içeriği sunar. Bu nedenle sadece seo hedefleyerek makale yazma hatasına düşmeyin. Okuyucu bir sayfada 3 dakikadan az duruyorsa ciddi bir sıkıntı var demektir. Bu nedenle kaliteli ve okuyucu odaklı içerikler üretmeye dikkat edin.

Kelime öbeklerini mutlaka Bold olarak kullanın, italik olarak çok fazla tercih edilmediğini unutmayın. Başlık etiketlerini ve diğer vurgu etiketlerini kullanmaktan kaçınmayın. Ancak bütün bunları yaparken de sakın aşırıya kaçmayın.

Seo içerikli makale yazmak için yazıyı feda etmeyin. En iyi makale arama motoru için değil kullanıcılar için yazılır.



     2. İçeriğinizi Düzenli Olarak Güncelleyin


İçerik hakkında duygularımızla hareket ettiğimiz bir gerçek ama arama motorları bu duygulardan mahrumlar. Web sitesinin durumunu en iyi şekilde ifade edebilmek için düzenli olarak güncellemek önemli bir göstergedir.


3.    Meta İçeriği Mutlaka Girilmeli

Web sitesi' nin tasarımını yaparken, her sayfanın içeriği hakkında meta verileri veya bilgileri eklemek için <head> etiketleri arasında boşluk bırakılır. Cms siteniz mevcutsa, ekibimiz sizin için bu verileri sizin için dolduracaktır.


  ü  Meta Veri (Başlık)
Başlık her hangi bir tarayıcının üst kısmında görüntülenen sayfa başlıklarını gösterir. Bu sitenizin sayfasındaki en önemli meta veridir. CMS sitesi olanlar için ekibimiz her web sayfası için meta veri oluşturmak için otomatik bir sistem geliştirdi. Bu bizim için çok kolay bir işlem haline geldi.

  ü  Meta Veri (Açıklama)
Açıklama herhangi bir tarayıcının yapılan arama karşılığında kullanacağı metinsel bir açıklamadır. Yani arama motorunda arama yapan insanları teşvik etmek amacıyla kullanılır. Bunu web sitenizin Vitrini veya çok çekici bir açıklama gibi düşünün.

  ü  Meta Veri (Anahtar Kelime)
Anahtar Kelime sayfanızı bulmak isteyen insanları bu sayfaya çekmek için oluşturulan kelime öbeği olduğunu asla unutmayın. İnsanları her kelime için farklı ifadeleri vardır. Siz en alakalı kelimeleri buna dahil edin. Yalnız bunu yaparken aç gözlü olmayın.
Anahtar kelimeleriniz aşırı olursa arama motorunun bu verileri tamamen göz ardı etme ihtimali vardır. Genel bir kural olarak 1 – 4  arası sözcükten oluşan ve satır bağımsız olarak 6 – 8 cümle örnekleri ile yapılabilir. Örnek vermek gerekirse ‘’
Web Sitenizin Sıralamasını Yükseltin ‘’ olabilir.

     4. Bağlantı verebileceğiniz bir web sitesi var mı?

Yazdığınız makalenin içerisinde mutlaka bağlantılar oluşturmaya özen gösterin. Bunun için ‘’buraya tıklayın’’ gibi bir ifade kullanın. Yeni gidilecek hedefin cazip olacak adının yazın. ‘Seo Nedir, Nasıl yapılmalıdır,’’ anahtar kelime ile zengin ve arama motoru odaklı olmasına dikkat edin. Arama motoru sıralamanızı arttıracak önemli bir etken olduğunu sakın unutmayın. Tıklayınız ifadesine ekli url' nin arama motoru değeri yoktur.

      5. Alt Etiketler
Alt etiketleri her zaman kullanın. Alternatif metin açıklamalarını kullanarak medya dosyalarınız (video veya görseller) hakkında açıklama yapmak için kullanabilirsiniz. Arama motorları sadece metin tarayıcıları kullanan kişiler için bu çok önemlidir. Bu konu sayfanızın bulunmasına izin verir.


Buraya kadar yazdıklarımız arama motoru sıralamasını çok yönlü olarak iyileştirmek için kullanılan yöntemlerden bazılarıdır. Daha fazlasını öğrenmek isterseniz bizi izlemeye devam edin.  Barize Medya

Yorumlar