WordPress 4.8 Güncellemesi Yeni Özellikleriyle Görücüye Çıktı


WordPress 4.8 Güncellemesi
WordPress Güncellemesi 2017



Açık kaynak kodlu yazılımlar içerisinde en popüler olan wordpress 4.8 güncellemesi geldi. Yapılan en son güncelleme ile müthiş özellikler gelmiş.Aslında wordpress kendisini aşmış diyebiliriz. Yapay zeka bu güncelleme ile kendisini daha fazla ön plana çıkarmış gibi gözüküyor.

Yapay zekanın son güncellemeye etkisi ne?

Öncelikle görsel, ses ve video bileşenleri yapay zekanın yeniden düzenleme etkisi göze çarpıyor. Bağlantı oluşturmada karşılaşılan zorluklar yapay zekanın etkileşime girmesiyle işimizi kolaylaştırmış' a benziyor. Gözümüze çarpan bir önemli noktada yeni gelecek güncellemeleri içeren haber bölümü bu yapılacak işin sektörüne göre önemli avantajlar verecektir. Boşa harcanan zamanları kaybetmek geride kaldı diyebiliriz.


Gelelim WordPress 4.8 güncellemesi' nin getirdiği müthiş özelliklerin detaylarına


Görsel Bileşeni Güncellemesi  

WordPress Görsel Bileşeni Güncellemesi 

Web sitesine görsel eklemek için herangi bir kod bilginizin olmasına gerek yoktur. Herkesin bu sistemi kolayca kullanabileceği  şekilde yazılmıştır. WordPress kullanmanın belki de en önemli dayanağı budur. Siz sadece en beğendiğiniz görselinizi ekleyin. İşte bu kadar basit.




Video Bileşeni Güncellemesi

WordPress Video Bileşeni Güncellemesi 

Video her hangi bir web sitesini daha güzel ve hatırlanılır kılmanın oldukça güzel bir yoludur. Eklediğiniz Video' yu web sitesinin istediğiniz bir yerine eklemeniz artık mümkün. Bu çılgın özellik yeni güncellemenin önemli bir parçası.




Ses Bileşeni Güncellemesi

WordPress Ses Bileşeni Güncellemesi




Web Sitesi' ni ziyaret eden müşterileriniz için harika bir karşılama mesajı yayınlayabilirsiniz. Yapmanız gerekenler çok basit ortam kitaplığınıza ses dosyanızı ekleyip ayarlara gitmek ve yayınlamak. Bu kadar kolay.



Zengin Metin Bileşeni Güncellemesi

WordPress Zengin Metin Bileşeni Güncellemesi























Bu özellik törenlerdeki gibi karşılanmayı haketti diyebiliriz. Neden ? Zengin metin düzenleme seçenekleri son güncellemeyle emrinize amade. İster listeler oluşturun, ister vurgular ekleyin, ister hızlı ve kolay bir şekilde bağlantılarınızı ekleyin, Wordpress' in son güncellemesi ile sınırlarınızı artık aşma zamanı geldi.Neler yapabileceğiniz sadece hayal gücünüzle sınırlı.


Bağlantı Sınırları Bileşeni Güncellemesi
WordPreBağlantı Sınırları Bileşeni Güncellemesiss




Önemli bir sonu olan bu konuya çözüm üretilmesi gerçekten çok önemli. Herhangi bir yazının içerisindeki bağlantıları düzenleyememe problemi bir çoğumuzun başına gelmiştir. Bağlantının sonunda ki metni düzenlemeye çalışırken bir bakışmışsınız halen bağlantıdasınız. Yada metni düzenlerken dışarıya yazdığınızı farkediyorsunuz. Contaları yakabilirsiniz 😆😆😆 dikkat edin. Bağlantı sınırları ile gelen yeni özellikle bu sorun ortadan kalkmışa benziyor.



Güncelleme Bileşeni (Haber Bölümü) Güncellemesi

WordPress Güncelleme Bileşeni (Haber Bölümü) Güncellemesi

WordPress Dünya çapında yaklaşık farklı şehirde konferans vb. etkinliklerle toplanan dünyanın en büyük çevrimdışı topluluklarından birisidir. WordPress ile ilgili becerilerinizi sergileyebileceğiniz yeni kişilerle tanışıp bu becerilerinizi geliştirmenize ve tabi ki bunları web sitenizde yayınlamanıza yardımcı oluyor.

Herhangi bir yazıyı yazarken belki tam da ihtiyacımızın olduğu bir konuda bir konferans verileceği haberi şak diye karşımıza çıkıyor. Bundan daha güzel ne olabilir ki. İyi ki varsın WordPresss 💪 seninle internette daha güçlüyüz.



Etiket Bulutu Güncellemesi
WordPress Etiket Bulutu Güncellemesi 

Etiket bulutu bir kaç yıldır oldukça popüler bir uygulama haline geldi. Eğer etiket bulutu kullanıyorsanız daha zengin ve kullanışlı hale geldiğini söylememiz de fayda var.


WordPress Multi Site Güncellemesi

Multi Site Güncellemesi

Süper Admin için iki yeni önemli güncelleme geldi. Birincisi ağ yöneticisi, ağ yükseltme sayfasına erişebilme yetkisinin olup olmadığını denetler. Aynı zamanda kullanıcının durumunu aynı ağ üzerinden süper admin' e bilgilendirme haberini yapar ve kontrolünü de sağlar. Eğer kişi eşleşmedi ise sadece ağ yöneticisinin ilgili alana erişimi sağlar.

İkincisi ise ağ kurulumu sayfasına erişim yetkilerini belirlemek için kullanılır. Multisite kurmadan önce erişim yetkileri verilir.

Her iki yetki geriye dönük olarak uyumlu çalışmayı sağlar. Yetkiler sadece kendi özel alanlarında daha hassas denetim izni getirmiştir.

daha fazla bilgi için tıklayın Barize Medya






Yorumlar